Задържаният с наркотици край Русе на 24 март Г.Г. вече има 6 присъди, а на 23 декември миналата година е излязъл условно предсрочно от затвора, сочи справка справката за 36-годишния мъж.
При специализирана полицейска операция срещу разпространението на наркотици с участие на криминалисти и сектор „Специални тактически действия“ на главния път Русе-Варна в района на квартал ДЗС е спрян и проверен лек автомобил „Рено Меган“ с русенска регистрация, управляван от 37-годишна жена. В него е имало трима пътници - Г.Г., още един мъж на 40 години и жена на 34 години - всички от Русе.
В колата са намерени около 40 грама метамфетамин и около 80 грама хероин на обща стойност около 10 000 лева. 
Двамата мъже са задържани първоначално до 24 часа, а след това Г.Г., който е извършил престъплението в условията на опасен рецидив, остава в ареста за 72 часа с постановление на прокуратурата. При разглеждането на мярката му за неотклонение в съда е представен протокол от ЛКК от 2013 г. с предложение за изпращане на Г.Г. на ТЕЛК за преценка на процент инвалидност. Съдебният състав обаче отбелязва, че медицинският кумент не доказва невъзможност за престой в ареста на обвиняемия, тъй като е с десетгодишна давност, а и очевидно заболяването не е било пречка за начина на живот и осъжданията му. Ако бъде признат за виновен, Г.Г. може да получи от 5 до 15 години затвор и глоба от 20 000 до 100 000 лева. Всичко това натежава при определянето на решението на Окръжния съд за постоянното му задържане в ареста, което би могло да се обжалва.