Ще предложим на ОбС да гласува субсидиране на най-ранните и най-късните автобусни линии от Русе за Николово. Това обеща кметът Пенчо Милков на николовчани по време на изнесената си приемна в селото, където хората се оплакаха, че трудно намират транспорт за връщане, ако се били на концерт, на театър или на мач в града.
Най-много въпроси бяха зададени за изграждане на канализация в селото. След разговор с управителя на ВиК Сава Савов стана ясно, че с отварянето на ОП „Околна среда“ дружеството ще може да представи проект за изграждането на канализация за селища с между 2000 и 5000 жители, каквито са Мартен и Николово.
Решение на друг дългогодишен проблем на селото - интензивният тежкотоварен трафик, кметът Милков ще търси на обща среща с МВР, на която ще се търсят варианти за облекчаване на положението.
На общоселското събрание кметът на Николово Златан Ванев даде отчет за дейността си. Тази година бюджетът на кметство Николово е увеличен със 115 хил. лв. и е 600 хил. лв. От особено значение е увеличението в перото за асфалтиране, което расте от 99 хил. на 143 хил. лв.