Правителството на Черна гора одобри днес предложение за изменения в Закона за бюджета на Черна гора за тази година, известно още като технически ребаланс на бюджета, съобщи специално за БТА черногорската агенция МИНА.
Министерството на финансите подготви ребаланс заради новата организационна структура на правителството, което има 18 министерства и двама министри без портфейл, докато предишното правителство беше с 12 министерства.
На заседанието на правителството премиерът Дритан Абазович каза, че предложените изменения в Закона за бюджета ще бъдат внесени в черногорския парламент за спешно решение.
Държавният секретар в Министерството на финансите Мила Касалица каза, че този закон дава основата за функционирането на държавната администрация през следващия период.
„Промените се правят поради необходимостта от техническа хармонизация след реорганизацията на правителството. Ако ги сравним с приетия на 29 декември миналата година бюджет, има увеличение с около 60 хил. евро“, каза Касалица.
Тя посочи, че причината за увеличението е преразпределението на бюджетните средства в съответствие с Указа за организацията и начина на работа на държавната администрация.
(Тази информация се разпространява от БТА по договор с агенция МИНА)