Изложбата „Цветни послания от Казанлък“ с творби на местни художници беше официално открита в зала „Иван Милев“ в Културно-информационния център в града.
Събитието се организира от Община Казанлък и е част от програмата на тазгодишния Фестивал на розата. 
Експозицията откриха директорът на Художествена галерия Казанлък д-р Пламен Петров и казанлъшкият художник Росен Дончев. Д-р Петров призова местните творци да отстояват, че Казанлък е средище на художници, защото историята на изкуството в страната ни го доказва. Той изрази мнение, че изкуството в града се развива и ги призова да бъдат съпричастни с дейността на екипа на Художествената галерия, чиято мисия е да споделя работата на творците с публиката. Пламен Петров изрази надежда Казанлък да може да се утвърди не само като град на розите и на тракийските царе, а и като град на художниците.
Пред БТА д-р Петров обясни, че идеята за експозицията е възникнала през януари, когато екипът на галерията е обсъждал с Община Казанлък какво да бъде представено в изложбена зала „Иван Милев“ по време на Празника на розата. Той сподели, че е дал предложение за изложба от международен характер, но по настояване на кмета на града Галина Стоянова изложбеното пространство по време на празника е отредено именно на местни художници. 
„В изложбата виждаме картините на 20 местни творци, които представят своите впечатления от цветовете на Казанлък“, каза д-р Пламен Петров. Той определи експозицията като жизнерадостна и като нещо, от което имаме нужда след пандемията и във времената на война, в които живеем. Д-р Петров изрази надежда жителите и гости на града да оценят изкуството, показано в нея.