Старши треньорите на Реал Мадрид и Анадолу Ефес Пабло Ласо и Ергин Атаман се обединиха около мнението, че очакват оспорван и интересен сблъсък във финала на баскетболната Евролига за мъже в събота, 21 май в сръбската столица Белград. Срещата е от 20:00 часа българско време, а мачът за третото място между Барселона и Олимпиакос е от 17:00 часа.
„Това е последният мач и сме щастливи, че ще имаме възможност да участваме в него. Зад постижението ни стои много работа и очаквам отличен двубой утре“, заяви Пабло Ласо.
„Със сигурност това, че загубихме Найджъл Уилямс-Гос толкова рано в полуфиналния мач беше неприятно, но не промени толкова много плана ни за срещата, защото мисля, че останалите се включиха добре“, добави Ласо.
„Смятам, че утре ще може да играе. В Мадрид ще премине допълнителни прегледи, за да видим какво е състоянието му. Някои хора ме питаха какво означава Реал Мадрид. Това е клуб с традиции и история. Като треньор аз към горд да водя този отбор. Мисля, че и хората, които ни подкрепят се гордеят с работата, която вършим. Сезонът беше дълъг. Нищо в живота не е гарантирано и често не се случва по начина, по който искаш. Но загубите не ме отклониха от пътя, който следвам“, коментира треньорът на испанския гранд.
„Не мисля за миналото, то вече история. И ние, и Анадолу Ефес имахме проблеми, но ето ни тук. Честно казано, не знам какво ще се случи във финала, но искам да победим. Изпитвам голямо уважение към съперника. Те имат страхотен отбор с отлични състезатели“, каза още Пабло Ласо.
Старши треньорът на Анадолу Ефес Ергин Атаман заяви, че е доволен от представянето на отбора си през сезона. „След страхотния полуфинал, който изиграхме вчера, се класирахме за финала за трети път в последните четири години. Ще опитаме да защитим трофея, който спечелихме през миналия сезон“, заяви Атаман.
„Реал Мадрид има силен отбор и опитен треньор в лицето на Пабло Ласо. Вече сме го усетили в мачовете, които сме играли по между си през последните години. Той винаги прави изненади и тактически подготвя някакви неочаквани решения за съперника. Реал е отбор, който използва високите си играчи много добре. Вече спечелихме един финал през миналата година, но загубихме предишния. Очаква ни голямо предизвикателство. Полуфиналите показаха колко изравнени са силите. Но ние искаме да победим и ще победим“, коментира Ергин Атаман.
Треньорът на Анадолу Ефес разкри, че синът му е привърженик на футболния Реал Мадрид и дори е член на младежкия фенклуб на испанския клуб. „Във футбола подкрепяме Реал Мадрид, но утре искаме да победим“, каза още Атаман.
„Уважавам много Пабло Ласо. Той ми е добър приятел и съм щастлив да срещна точно него във финала на Евролигата. Моята философия е, че всеки мач е различен и има различна история. Мисля, че имам състезатели, които са истински шампиони и те харесват стила на игра, който опитваме да практикуваме. Най-специалният финал е този, който успееш да спечелиш. Ще видим как ще се развият нещата утре“, завърши Ергин Атаман.