"Плач на ангел" от Стефан Цанев ще има 50-о представление в Народния театър - на 25 май, на камерна сцена, съобщават от трупата.
Среща на тема "Актуалността на текста на Стефан Цанев и малкият човек днес" ще се състои същия ден преди спектакъла, в Клуба на актьора в Народния театър. На срещата Христо Мутафчиев ще съобщи и ексклузивна новина, допълват от театъра.
По думите им яркото слово на Стефан Цанев и вълнуващото актьорско превъплъщение на Христо Мутафчиев превръщат "Плач на ангел" в завладяващ моноспектакъл, озарен от ранимостта на човека, но и преизпълнен с тревожните й размисли за свободата и нейната висока цена.

Райчо, вечният главен герой на живота тук и сега, и винаги, излиза от затвора и попада насред развързаните бесове на хаоса, които криворазбраната и злоупотребена свобода, а и мнозина от нас са оставили да шетат, рушат и безчинстват наоколо, по земите ни и в душите ни. Какво вижда и какво усеща бившият затворник, как преживява пораженията и опустошението, които смаляват смисъла на живота и смисъла на свободата, лишена от отговорности, от човечност и милост. 
Режисьор на представлението е Стоян Радев.