Председателят на парламента трябва да изиска докладна, да върне лентата назад и да провери цялата фактология във връзка с поставените решетки на парадния вход на сградата на парламента. Това коментира пред журналисти в кулоарите на парламента Ива Митева, председател на 46-то Народно събрание, народен представител от „Има такъв народ“ (ИТН).
Според Митева "най-малко е редно председателят на парламента Никола Минчев да се крие зад администрацията". „Трябва да бъдем отговорни и да си носим отговорността, тогава, когато сгрешим. Не е голяма драма човек да има силата да си признае грешката“, заяви Митева. По думите й, председателят сам е взел това решение и сам трябва да отговори на въпроса защо го е взел. Тя бе категорична, че докато е била председател на парламента, е държала да информира Председателския съвет за всичко, което постъпва в Народното събрание.
Хубаво е, след като искаме подкрепата на хората, да си понасяме и тежестта на управлението. Прегради между нас и народа не трябва да има, отбеляза Митева. 
Според Митева е редно да се провери дали са водени разговори с Министерството на културата (МК), дали е имало някаква съгласувателна процедура, дали тези разговори са били устни или има и някаква писменна информация, да се попита администрацията бил ли е съгласуван този процес с МК.