По случай 24 май – ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, в галерията на Българския културен институт във Варшава съвместна изложба плакат ще представят ректорът на Националната художествена академия (НХА) в София – проф. Георги Янков и ректорът  на Академията за изящни изкуства във Варшава – проф. Блажей Остоя Лниски, съобщиха от НХА.
Изложбата е част от дългогодишното партньорство между двете художествени академии за обмен на изложби и на студентска и преподавателска мобилност. 
По време на визитата си във Варшава през периода 23–27 май 2022 проф. Георги Янков ще осъществи срещи с преподаватели и студенти и ще посети ателиетата на Варшавската академия за изящни изкуства. 
Като съпътстващо събитие по повод празника, на 25.05.2022 от 12:00 часа в кинозалата на Академията във Варшава, гл.ас. д-р Светлин Балездров от катедра „Рекламен дизайн“ на НХА ще представи мултимедийна презентация „Българската кирилица – древна и съвременна, или българския цифров дизайн в дигиталната епоха.“
 
Събитията са част от програмата на Българския културен институт във Варшава, който тази година отбелязва своята 70-та годишнина.