Разширяването на асортимента на предлаганата продукция е приоритет за „Млин-97“ АД в Разград. Това казаха пред журналисти търговският директор на фирмата Мартин Любенов и бранд мениджърът за външните пазари Алекс Шишманов.
Компанията е водещ производител в хлебната промишленост в страната и създател на най-продаваната българска марка солети - "Хрус-Хрус". Преди месец за втори пореден път „Млин-97“ стана носител на наградата на глобалната организация Superbrands за солетите, в категорията „Хранителна промишленост“. Полученият приз според мениджмънта на компанията е доказателство за качеството на работата при тях.
Младите мениджъри посочиха, че „Хрус-Хрус" е любим продукт на поколения в продължение на повече от 45 години. Разградската компания производител е единствената в страната, която все още произвежда солетите по старата технология – изпичане в каменни пещи. Капацитетът на производството е до 130 тона на месец. Работи се активно върху развиване на международните пазари, като през 2021 г. от фирмата могат да се похвалят с продажби в няколко държави от Близкия изток, казаха младите мениджъри.
Двамата са нови лица в „Млин-97“, която отскоро е в процес на обновяване и разширяване на пазарното присъствие. Любенов и Шишманов разказаха за симбиозата, постигната между съхранените във фирмата традиции с модерните технологии и възможностите пред съвременното производство. 
Те споделиха, че въпреки трудните времена, екипът на компанията активно работи по нови инвестиции, разработка на нови продукти, подобряване на инфраструктурата. Заради високите цени на енергоносителите, сред приоритетите на фирмата сега е инвестирането във фотоволтаична електроцентрала, която да задоволява производствените нужди. Стойността на проекта за инвестицията е един милион лева, като включва и допълнителна автоматизация на процесите в мелницата. 
Алекс Шишманов и Мартин Любенов не подминаха и темата за тежките условия, породени от доставките на суровини и материали, чиито цени постоянно растат. „Българският бизнес в момента е в безизходна ситуация и държавата трябва да приеме конкретни мерки, за да се преодолее положението“, допълниха мениджърите.