Световният стрийт артист и режисьор Мистър Брейнуош ще представи първата си изложба в София. Откриването е на 8 юни в галерията на ул. "Оборище 5“, съобщават организаторите.
Изложбата представя типичния стил на Мистър Брейнуош, чието истинско име е Тиери Гета. Той е френски уличен артист и създава своята международна репутация в Лос Анджелис, където живее от 15-годишен. През 2006 г. оставя своята видеокамера, за да атакува улиците с пшеничена паста, спрейове, четки и кофи с бои, шаблонни изображения и закрепени постери на любими икони. Дебютира през 2008 г.  с изложбата „XXL: Животът е красив“.
Мистър Брейнуош става разпознаваем за широката публика след сътрудничеството си с Банкси през 2010 г. в номинирания за „Оскар“ документален филм „Изход през магазина за сувенири“ (Exit Through the Gift Shop). . Същата година неговата картина Charlie Chaplin Pink достига рекордна цена от 100 000 долара в Ню Йорк. Творбата е огромно платно, показващо Чаплин с кофа боя и четка в ръка, обогатена с образа на Мадона и сърце. Мистър Брейнуош е създал обложки на албуми за Мадона, Майкъл Джексън и др.  
Слоганите и изреченията играят централна роля в неговите картини. Ключов образ, станал знаков за артиста, е този на Алберт Айнщайн, който държи надписа „Любовта е отговорът“ (Love is The Answer). 
Мистър Брейнуош създава своите произведения в смесена техника на ценна ръчно изработена хартия или платно. „Неговите картини са пълни със цветове и позитивни вибрации. Образите в картините му са известни личности, комични образи, деца, които снимат, или написани послания за подкрепа. Това е и причината защо изкуството на Mr. Brainwash е така ценено от младите хора и защо хората обичат да инвестират в негови произведения, както и да декорират своите домове“, съобщават организаторите.
Mr. Brainwash е колекциониран от знаменитости като Мадона, Майкъл Джексън, Джони Деп, Линдзи Лохан и Ким Кардашиян. /ГН