Масивен инфаркт покоси за минути двама мъже от един и същ вход на блок в комплекс "Тракия" с разлика от няколко часа. И двамата издъхнаха в ръцете на зам.-министъра на правосъдието Илия Ангелов, който опитваше да ги спаси.

Заместник-министърът Илия Ангелов е от Пловдив и през уикенда се прибира при семейството си. Малко след завръщането му в петък през нощта разтревожени близки на съсед от първия етаж го викат за помощ. Изборът му не е случаен, той е авторитет за своите съседи, уважаван и ценен. Илия Ангелов е бил полицай и е обучен да оказва първа помощ, така че не се колебае и за секунда. За съжаление масивният инфаркт е бил непреодолим, както констатира и екипът на Спешна помощ.

Ситуацията е достатъчно тягостна, но като в лош филм тя се повтаря до съвършенство само ден по-късно, когато за помощ към Илия Ангелов по същия повод се обръщат и съседите до неговия апартамент. Той пак се отзовава на секундата, опитва всичко, което умее, оказва професионална помощ, но масивният инфаркт взема новата си жертва. Първият починал съсед е на 59, вторият - на 72 години. И двамата не са боледували, смъртта ги изненадва без предупреждение.

Два некролога стоят сега на вратата на входа, който се отличава с околната си среда от всичко останало в най-големия жилищен район в Пловдив. От години Илия Ангелов облагородява района, увлече в това и съседите си и сега иначе безличното междублоково пространство прилича на английска градина.