Община Дряново обяви програмата си за тържественото отбелязване на 146-годишнината от Априлската епопея в Дряновския манастир. Тържествата ще са на 14 май, информираха от пресцентъра на администрацията.
Сутринта започва 69-ия традиционен туристически поход "По пътя на четата на поп Харитон и Бачо Киро". Маршрутът е от Бяла черква до Дряновския манастир. В 17:30 часа ще е посрещането на участниците в похода и връчването на грамотите за участие. В 18:00 часа започва исторически спектакъл - възстановка на битката, изпълнен от членове на дружество"Традиция". Час по-късно в храма "Св. Архангел Михаил" ще бъде отслужена панихида за загиналите въстаници, а пред паметника костница в манастира ще има възпоменателно поклонение и поднасяне на венци.
В 20:00 часа е музикално-танцовата композиция с участието на Теодосий Спасов Трио, танцовия ансамбъл "Балкан" към дряновското читалище "Развитие - 1869" и Павел Колев от училище "Максим Райкович". Тържественият митинг заря в памет на подвига на въстаниците, загинали за свободата на отечеството в Дряновския манастир, започва в 21:00 часа.