Протестиращите "за" и "против" военна помощ за Украйна се преместиха от парламента към паметника на съветската армия, където се стигна до опит за сблъсъци между тях. Едната група настоява за неутралитет, а другата – за военна помощ към Киев.

Двете групи са разделени от полицейски кордон, съобщи Нова тв.

"Не сме доволни от решението на Народното събрание, защото в крайна сметка решение за военна помощ не беше гласувано. В крайна сметка се гласува едно орязано решение, в което тези думи, този термин изобщо не съществува и това връзва ръцете на правителството оттук нататък да помага само с няколко конкретни неща, които са необходими в момента, но ние не знаем как ще ескалира войната", каза пред журналисти Цецка Бачкова, която е част от организаторите на протеста с искане за военна помощ.

Събралите се скандират "Тук не е Москва". Развяват български и украински знамена.

Издигнати са плакати с надписи: "Ако сме за мир в Украйна – да я въоръжим. Украинците не могат да защитават живота си с маслинови клонки", "Руски агенти вън от парламента".

Групата с искане за неутралитет развява български и руски знамена. Скандират "Оставка", "Неутралитет". Млад мъж в анцуг дори докопа украинско знаме и избяга с него към друг край на градината.