Кой е Големанов? Как изглежда, в какво се проявява Големановщината? Русенската опера кани зрителите на 4 май в зала „Филхармония“, за да проверят, докато се забавляват. Цветният мюзикъл „Кой е Големанов“ по музика на Георги Костов и текст на Иво Сиромахов стъпва върху комедията на Ст.Л.Костов, писана преди близо век. Иронията на политическите страсти е актуална и днес - и мюзикълът го доказва, твърдят от Операта.
Мюзикълът се играе в памет на неговия постановчик, професор Светозар Донев, който си отиде от този свят миналата година. Режисьор е Сребрина Соколова. Според диригента маестро Владимир Бошнаков, всъщност това е театър с музика.
Сценогрфията е на изтъкнатия художник, русенецът Иван Токаджиев, хореогафията е на Анна Донева, а художник на костюмите е Анна-Мария Токаджиева.
В ролята на Големанов русенци ще имат възможност да се насладят на любимия солист на Държавна опера - Русе Стоян Стоянджов, който споделя, че за него този образ е живо съприкосновение с днешната реалност. В ролята на съпругата му, министершата Големанова, на сцената излиза атрактивната и гласовита Андреана Николова. Като Горилков ще се изяви забавният и артистичен Иван Пенчев, а журналистката Поповска ще бъде представена от младата и чаровна Нели Петкова.
В останалите персонажи от мюзикъла се превъплъщават Мария Анастасова, Стилян Цветков, Петя Цонева, Емил Желев, Теодор Петков, Йоланта Николаева, Мирослав Христов и  Димитър Кюркчиев.