Театърът възобновява своята дейност през месец януари 2022 година, съобщиха вчера от ДТ „Сава Огнянов“. Завесата беше спусната от началото на ноември, когато бяха обявени изискванията в залата да се влиза единствено със зелен сертификат. Тя ще бъде вдигната наново на 17 януари, когато от 19 ч на сцената на Камерна зала „Слави Шкаров“ ще се играе „Големанов“ от Стефан Л.Костов. Спектакълът е със специалното участие на комика Христо Гърбов, в него участват също Венцислав Петков, Дона Вълова, Ивайло Спасимиров, Йовко Кънев, Любомир Кънев, Милен Димитров, Надя Банчева, Петя Венелинова, Татяна Цветкова, Ясена Господинова и Евгения Явашева. 
На 22 януари, събота, предстои новата премиера на русенския театър - това е пиесата на директора Орлин Дяков, който е и режисьор на постановката. Заглавието е „Образцов дом №6“, специално са поканени да участват Мая Бежанска и Филип Аврамов, а останалите роли се разпределят между Ивайло Драганов, Йовко Кънев, Катерина Борисова и Татяна Цветкова. Същото представление русенската публика ще има възможност да види отново на 25 януари. 
На 26-и в камерната зала Кристиана Ценкова и Ивайло Спасимиров ще се превъплътят в ролите на млада двойка, която преодолявайки перипетиите от затварянето заради Ковид-19, разтваря множество каверни в наглед гладкия семеен живот. Спектакълът е със заглавие „LOVID-19“ и е по пиесата на полската авторка Анна Бужинска. Постановката и сценографията са на Евгения Явашева. 
От театъра уточняват, че касата ще започне работа още в първия работен ден след новогодишните празници, като работното време е от 10 до 14 ч и от 14.30 до 18 часа.