Шуменската фирма „Гарант строй“ ООД е поканена да ремонтира Доходното здание според условията на обявената от Община Русе обществена поръчка на стойност 187 120,86 лева /с ДДС/ изпълнителят да бъде избран именно по този начин. 
Проектът е много специфичен заради особеностите на сградата. В него са включени реставрация и консервация на покрива и главните фасади, както и реконструкция на технически инсталации.
Предвидено е също цялостно почистване и възстановяване на фасадните каменни елементи, подмяна на част от дограмите, ремонт на покрива заради течове. Ще се работи и по ВиК-инсталацията, тъй като при интензивни валежи се връщат канални води в санитарните възли в подземното ниво на сградата. Парите за него са осигурени от общинския бюджет и от Министерството на културата.
Срокът за изпълнение на поръчката е 180 дни. Това означава, че ако не се появят неочаквани спънки, ремонтът може да бъде завършен през ноември.
Проблем пред реализирането на този важен за най-разпознаваемата сграда в Русе проект може да дойде от неочаквана при планирането му посока. Стойността на ремонта е калкулирана преди войната в Украйна, поскъпването на строителните материали и ускоряването на инфлацията и не е ясно доколко поръчката привлича интерес при това положение. Срокът за отговор на този въпрос изтича утре.