Само една фирма подаде документи за ремонта на огромното пропадане в двора на училище "Отец Паисий", което се задълбочава с всяка изминала година. Въпреки че срокът беше удължен, в крайна сметка единствената постъпила оферта е на шуменската фирма "Автомагистрали Черно море". Предстои оглед на документите от комисия, но по всяка вероятност тази фирма ще се заеме с премахването на грамадната яма.
Така ще се реши дългогодишният проблем, заради който дворът на училището не може да се използва пълноценно от 700-те ученици. Пропадането периодично се загражда с обезопасителни ленти, тъй като при валеж в него се образува огромно езеро. От миналата година заради слягането децата влизат в училището през централния вход откъм „Александровска“, а от двора се използват само около 2/3 за спортни игри, и то винаги под наблюдението на учител. Бивши възпитаници на „Отец Паисий“, които сега са прехвърлили 80-те си години, са разказвали, че под двора са минавали тунели, които водели към Дунав и в които са се гонили като деца. Дали това е причината за огромната дупка, може би ще стане ясно, когато се премахне асфалтът и започне копаенето в дълбочина. Впрочем миналата година специалисти направиха сондажи, за да установят причината за пропадането, но резултатите така и не станаха публично известни. 
Проектът за ремонт на училищния двор предвижда цялостна реконструкция и изграждане на площадкова канализация. Ще се обособят нови игрища за различни видове спорт и лекоатлетическа пътека, дворното осветление и озеленяването ще бъдат подновени, оградата ще бъде ремонтирана. За всичко това са предвидени 274 200 лева. Те бяха осигурени, след като фондация „Еконт“, община Русе и ръководството на „Отец Паисий“ обединиха усилията си за реконструкцията на двора, като местната власт и неправителствената организация дават по 100 000 лева. 
Срокът за изпълнение на ремонта е не повече от три месеца и започва да тече след откриването на строителната площадка, което най-вероятно ще стане след приключване на учебната година. Очаква се наесен  едно от най-старите училища в Русе да посрещне децата с обновен и безопасен двор.