Договорите на всички волейболисти на „Дунав“ изтичат на 30 април, научи „Утро“. Това важи и за старши треньора Пламен Христов, който пое отбора през миналата година в много тежък момент. Тогава бившият национал пристигна в Русе едва в края на август и на пожар успя да привлече няколко неизвестни на широката публика състезатели. Те не само заместиха ядрото от няколко души, които си тръгнаха в пакет с бившия старши наставник Данаил Милушев, но и се справиха с поставената пред отбора цел. Милушев напусна, защото селекцията бе забавена драстично. Въпреки че на практика събра съвсем нов състав, Христов класира тима на 11-то място и го остави в елитното първенство и през следващия сезон.
Сега историята като че ли е на път да се повтори. След необичайно краткото първенство в отрязъка октомври-март пред „Дунав“ се задават месеци, в които въобще не се знае кои от волейболистите ще получат предложения за нови договори. По-важният въпрос е кога ще стане това, тъй като историята от последните два сезона показва, че обикновено лятото се проспива и започва да се работи буквално в последния момент. Но и да се мисли за селекция тогава, ще е твърде късно, защото на „пазара“ далеч не могат да се открият вече стойностни волейболисти.
В Русе действаха по тази схема на два пъти.
„Дано стомната не се счупи при третия опит! Все пак става дума за единствения елитен русенски отбор“, коментира за „Утро“ пожелал анонимност волейболист.
А „сервисът“ за новото начало и печелене на точки е в ръцете на основния клубен спонсор „Линамар“ /все още по-известен като „Монтюпе“/ и на Общината.