Подали сте сигнал за нередност в Русе, която Общината може да поправи? Отговаря кметът

Вестник „Утро“ в партньорство с Община Русе започна нова рубрика - „Попитайте кмета!“. Ако улицата пред дома ви е разбира, ако детската площадка се нуждае от ремонт или сте видели друга нередност, която Общината може да поправи, задавайте своите въпроси чрез „Утро“. Ще им отговаря лично кметът Пенчо Милков.
Въпросите си може да задавате на e-mail: [email protected]

При възможност, може да ги придружавате и със снимки.
Желателно е въпросите да не са анонимни и да са от реални, а не регистрирани специално за случая електронни адреси. При желание може да посочите телефон за обратна връзка.
Попитайте кмета чрез „Утро“!
Днес ви предлагаме новите въпроси и отговори
.

Има ли сила, която да освободи
паркинга пред бл. 304 в „Чародейка“?

Уважаеми г-н Милков, 
Обръщам се към Вас от името на живеещите в блок 304 в квартал „Чародейка“. От години на паркинга пред блока стои стар и негоден за употреба автомобил „Лада 1300“ без номера и дори без една гума, чийто собственик го е превърнал в склад на открито, въпреки че дори вече не живее в блока. До момента, въпреки многото опити, никой не е успял да накара този човек да освободи мястото на паркинга - нито полицията, нито общински служители. В същото време знаем, че има промяна, според която сроковете за репатриране на такива автомобили, паркирани на общински терени, са ускорени. Кога ще бъде решен този проблем?          

Иванова

Ще задействаме процедурата при
следващия оглед на служителите ни

Уважаема г-жо Иванова,
Благодаря Ви за активността. С новата наредба, която приехме, след действията на служителите ни доброволно са преместени 587 стари коли, а 34 са изпратени за разглобяване, защото не са потърсени.
Случаят в „Чародейка“ вече ни е известен и при следващия си оглед служителите ни ще поставят стикер за премахването на автомобила. Тъй като номерата са свалени, ще се изпрати и писмо до МВР за установяване на собственика. До него ще адресираме уведомително писмо, че в 14-дневен срок е задължен да премести колата от паркинга.
Ако това не се случи, ще влезе в сила договорът ни с фирмата, която изпраща на депо такива автомобили. 
Пенчо Милков,
кмет на община Русе