Агенти под прикритие от отдел „Вътрешна сигурност“ на МВР заложили капан на 56-годишния граничен полицай на Дунав мост, за когото имало сведения, че върши „услуги“ срещу заплащане. Дали му 30 евро в описани банкноти и така успели да съберат доказателства за незаконната му дейност.   
Информация, че през Дунав мост в страната срещу заплащане влизат хора без зелени сертификати за имунизация срещу Ковид-19, е получена във „Вътрешна сигурност“ в края на миналата година. По случая е образувано досъдебно производство от Окръжна прокуратура и е започнало разследване. След внимателно свиване на кръга било установено, че нередовните пътници преминават през граничния пункт през смяната на един служител и така около 18.30 часа в събота Георги С. е бил арестуван.
Акцията започнала с пристигане на автомобил от Румъния с регистрация от близък до Русе град с трима души в него. Колата спряла пред кабинката на дългогодишния служител в Гранична полиция Георги С., който при проверката установил, че ваксинационен документ има само шофьорът. Вместо да изпрати двамата пътници при дежурния екип на Регионалната здравна инспекция за PCR тестове, каквото е изискването на здравното министерство, граничарят не ги въвел в системата за влизане в страната и ги пуснал да си ходят срещу 15 евро на човек. Веднага след това там се появили служители на „Вътрешна сигурност“, които го обискирали, открили описаните банкноти на стойност 30 евро в униформата му, а в кабинката му намерили още 150 евро. При обиск в дома му в друга униформа са намерени леи, левове и евро на обща стойност 250 евро.
В момента полицаят, който работи в Гранична полиция от 1994 година, е в ареста. Целта на  разследващите е да докажат произхода на иззетите от дома и работното му място 400 евро. Очаква се задържането му да бъде удължено на три денонощия и той да бъде отстранен от длъжност. Работи се и за установяване дали и други негови колеги са вземали подкупи, за да си затварят очите за хора без ковид сертификати. 
Подобна схема с подкупи на Дунав мост беше разкрита пак от агенти под прикритие с белязани банкноти през 2014 година. Три години преди това „Вътрешна сигурност“ участва в акция срещу заподозрени в корупция полицаи от КАТ. Делата по тези два случая обаче още се въртят в правосъдната система.