Разгромната победа на „Дунав“ срещу „Локомотив“ /Русе/ с 9:0 провокира паралели със сезон 2014-2015 година, когато „светлосините“ поставиха рекорд по резултатност. Тогава отборът, воден от старши треньора Веселин Великов, записа 28 победи, едно равенство и една загуба при голова разлика 121:11! След 16 кръга сегашният „Дунав“ няма загуба, а головото съотношение на тима с треньори Мартин Цирков и Ивайло Кирилов е 67:8. Разликата е, че по времето на Великов отборите бяха 16, а сега са 14. Освен това тогава конкуренцията като че бе беше малко по-сериозна със солидните състави на „Калиакра“ /Каварна/, „Черноморец“ /Балчик/, „Светкавица“ /Търговище/.
До края на това първенство остават 10 кръга. Това означава, че този „Дунав“ трябва да бележи средно по 5 гола и нещо на мач, за да подобри онзи рекорд отпреди 7 години.
Да погледнем какъв е приносът на футболистите в сегашното първенство.
Водач в дунавската листа с 18 гола е Йордан Димитров. При това той не игра в мача срещу „Локомотив“. Втори със 7 попадения е Джан Хасан. Капитанът Диян Димов, Кристиян Тасков и Мирослав Георгиев са с по 4. Четири гола само в един двубой реализира във вратата на „Локомотив“ в събота завърналият се след тежка контузия Александър Кирилов и се изравни с тях.
Станислав Вълчев е с 3 точни изстрела, Василен Марков, Дани Братоев, Кристиян Маринов са с по 2, Димитър Тодоров, Теодор Костов, Георги Вълчев и Кристиан Върбанов се се разписвали по веднъж.
Рекордите не трябва да са самоцел. Постигането им не е задължително, разбира се, но пък когато се случи, винаги е приятно. Важното е „Дунав“ да бие до края и да се развие така, че бъде сериозен играч във Втора лига.