„Берус“ ООД е новият стар оператор на регионалното депо за неопасни, инертни и опасни отпадъци. Фирмата е класирана на първо място с комплексна оценка от 100 точки от комисията за оценка на кандидатите по обявената обществена поръчка. 
Общината ще може да намали с близо една трета възнаграждението за оператора на сметището в следващите две години, тъй като таванът вече е до 412 600 лева с ДДС годишно. За миналата година сумата бе до 600 хил. лева. Намаляването на това плащане е нормално, тъй като  броят на живеещите в общината се топи от година на година. Съответно и битовите отпадъци, които трябва да се депонират в сметището, стават все по-малко. Максимална допустима стойност за депониране на битови и производствени отпадъци в специално проектираните клетки за неопасни отпадъци, която предлага „Берус“, е 11 лева на тон (с ДДС).
Както „Утро“ писа, за оператор на сметището бяха подадени две оферти. Втората бe на консорциум ДЗЗД „ЕКО ЕКС 2021“, в което влизат „Д Консей“ ООД (дружеството на „Топлофикация Русе“, стопанисващо сепариращата инсталация) и „Хийт Енержи“ ЕООД със седалище в Перник. Консорциумът обаче бе отстранен от участие заради пропуски и неточности в подадените за участие в обществената поръчка документи.