"За България е много важно да представя постиженията в земеделието и науката и затова страната ни ще участва в Международното изложение "Експо Милано 2015".

Това заяви министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков на среща с извънредния и пълномощен посланик на Италия в България Н. Пр. Марко Контичели в МЗХ, съобщиха от там.

Греков, който е определен от българска страна за национален генерален комисар за изложението, подчерта, че участието на България във форума ще даде възможност да представим не само земеделска продукция, но и постижения в областта на науката и иновациите. "Модерното земеделие е немислимо без науката, а ние изцяло заставаме зад това връзката между двете да е все по-активна", каза министърът. Той допълни, че участието на страната ни в "Експо Милано 2015" ще бъде и възможност да поканим чуждестранни предприемачи да инвестират в България.

Форумът "Експо Милано 2015" ще се проведе от 1 май до 31 октомври 2015 г. под мотото "Да изхраним планетата, енергия за живот" и до момента участие в него са потвърдили над 150 държави.