По общия ред ще се гледа делото срещу 61-годишния Пламен Бонев, който през юни миналата година преби до смърт 59-годишната си съпруга в Могилино, стана ясно на  вчерашното разпоредителното заседание в Окръжния съд. 
Подсъдимият, който беше докаран в съдебната зала с белезници на ръцете и краката от затвора в Белене, се отказа от съкратено производство, което би могло да доведе до облекчаване на наказанието му. Затова за следващото заседание през март съдия Юлиян Стаменов разпореди да се призоват свидетели за разпит и вещи лица, на които ще бъдат възложени различни експертизи.
Според обвинителния акт на 12 юни 2021 година Пламен започнал да пие ракия още от сутринта и да проявява агресия спрямо жена си. Причината била, че не му харесал начинът, по който правела връзките за връзване на доматите в градина. Това станало повод пияният да вземе малка мотика и да я пребие със сапа.
След час той пак предизвикал скандал, като този път започнал да я обвинява в изневяра. Агресията му ескалирала и жената отново била пребита с дръжката на същата мотика. След това жертвата припаднала в леглото, а мъчителят й отишъл на пазар в Две могили. Като се върнал около 17 часа, разбрал, че жената е мъртва, и се обадил в полицията. Аутопсията установила, че смъртта е настъпила в резултат на причинената травма на главата на жената. 
Както „Утро“ вече писа, Бонев системно малтретирал съпругата си дори и по най-незначителни поводи. Въпреки непоносимия тормоз, жената търпяла и не се оплаквала на никого от страх агресията на мъжа й да не се насочи към двете им деца.