С минута мълчание започна вчера първото за годината заседание на Общинския съвет в Русе. Съветниците сведоха глави в памет на убитата Еранухи Пехливанян, съпруга на общинския съветник и председател на групата на ГЕРБ Бедрос Пехливанян.
„В моменти като този политическите различия остават на заден план, а напред трябва да излезе съпричастността“, каза председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев.
„Русе, градът на първите неща, в момента е черен лидер. Тук през последните дни животът на хората беше белязан от насилие над лекари и здравни работници, стряскаща е водещата заболеваемост от ковид, а това, което разтърси сърцата на русенци, бе кървавото злодеяние, отнело живота на една прекрасна жена, майка и съпруга. С искрено съпричастие и болка се присъединяваме към скръбта на нашия колега и приятел Бедрос Пехливанян, човек, за когото честността и етичността винаги са били водещи във взаимоотношенията с хората“, заяви от името на групата съветници от ГЕРБ Орлин Дяков.
От ГЕРБ призоваха за обединяване на гражданите не от омраза, а от съпричастност. 
„Осъждаме като неприемливи всички прояви на агресия. Недопустими са заплахите за убийство към лекари, медицински сестри и санитари, които понасят пандемията на първа линия, за да пазят човешкия живот“, заяви от името на ВМРО Росица Георгиева. Тя призова компетентните органи да прилагат строги мерки за всеки, позволил си да извърши физическа саморазправа и да засегне авторитета и достойнството на работещите в здравеопазването.