Точещото се от 11 години дело срещу трима служители на КАТ за рекет на румънец на пътя за Варна и за Бяла изглежда върви към своя край.
На 14 юли Окръжният съд наложи условни присъди на 66-годишния Пламен И., 58-годишния Румен Б. и 52-годишния Николай И. за получени пари от румънски шофьор през есента на 2011 година. Пламен и Румен са обвинени, че на 23 септември същата година следобед са взели от румънеца С.Д. 20 евро на пътя за Варна, за да не му съставят акт за направени от него нарушения. Сутринта около 10.30 часа същият румънец бил „санкциониран“ със 100 леи /45.52 лева/ и от Николай И. за нарушение преди 9-и км. Седмица преди това Пламен взел от същия румънец 100 румънски леи, пак да не му напише акт на същия път.
Заради подозрителното съвпадение един и същ шофьор да попада на подкупни полицаи три пъти за една седмица се заговори, че това всъщност е румънски полицай под прикритие, но тезата не беше потвърдена и доказана.
Тримата подсъдими обжалваха издадените им в Русе присъди пред Апелативния съд във Велико Търново, който след проведеното вчера заседание обяви, че делото ще бъде решено в 30-дневния законов срок.