Разследването на криминалистите се забавя заради нагласата в обществото да се търси бърза улична справедливост, не да съдейства на властите. В бързината си да преместят жертвата от едната кола в другата, автомобилът й е оставен почти по средата на улицата. 
Неправилно паркираната на забранено място кола пречела на движението, а фактът, че е луксозен модел от премиум марка, явно е увеличило раздразнението на живеещите наоколо и те продупчили три от гумите й на няколко места.
„Ако ние имахме сигнал, че този автомобил е оставен по този начин там и трябва да бъде преместен, щяхме да намерим по-бързо хората, които са негови собственици, щяхме да започнем по-рано разследването и може би щяхме да предотвратим част от нещата, които са се случили с жертвата и с трупа й. Това ни обърка в началото. Насочи ни да работим и по други версии - че спуканите гуми на колата имат връзка по някакъв начин с придвижването на жертвата в града. Оказа се, че са били спукани от хора, които нямат нищо общо със случая. Заради липсата на този сигнал, заради сигналите, които жертвата е подавала към близките, ние се включихме три дни по-късно, след като тя вече е била в неизвестност“, обясни прокурор Георгиев.