Фирмата, ангажирана с ремонтите по улиците в квартал "Дружба", направи нечувано досега чудо, като плати всички щети по колата на русенката Мария Ангелова, която на 10 януари попадна в дупка по "Никола Вапцаров". Зейналата яма била изоставена от няколко месеца, а преминаващите често в района водачи предпазливо я заобикаляли. Мария обаче не познавала този участък и вариантът бил или да влезе в дупката, или да навлезе в насрещното движение. 
След инцидента, при който колата останала без две сцепени от острите ръбове на дупката гуми, жената веднага се обадила на тел. 112. Екип от полицията написал протокол, а на следващия ден потърпевшата подала и жалба в общината.
След като полицията си замина, извиках вулканизатор, поставиха ми нови гуми и ми издадоха фактура. С фактурата за ремонта, който ми струваше 357 лв., протокола, снимки на колата и дупката пуснах жалба в общината, за да ми възстановят сумата, обяснява Ангелова, която е била готова да заведе и дело. 
След броени дни жената получила и отговор от общинската администрация, в който се посочва, че не е ясно с каква скорост се е движел автомобилът при преминаването през дупката, както и дали тя е можело да се заобиколи. В тази връзка от общината са поискали данни за скоростта, дали автомобилът е бил технически изправен, както и дали по време на инцидента е имало свидетели. 
Заех се да подготвя необходимите документи, да извикам приятелките, които бяха с мен по време на инцидента като свидетели, за да им дам отговор на неизяснените обстоятелства. Учудващо за мен обаче ми звънна жена, която се представи от ловешката фирма „Виастрой“, и без да ме разпитва, ми каза, че ми дължат пари заради спуканите гуми. След това ми се обади и шефът на фирмата, тъй като било необходимо да се уверят дали дупката е в техен участък, и след като го направиха, ми донесоха парите на крака. Не ми беше ясно защо фирмата е от Ловеч, но съм много доволна от развитието на ситуацията, защото имам приятели, които също са попадали в сходни ситуации и делата се проточват с години, разказа Ангелова.  
Потърсихме за коментар и ловешката фирма „Виастрой“, която е непозната в Русе, тъй като за ремонта на улиците в кварталите „Дружба“ и „Чародейка“ отговаря силистренската „Пътперфект-Т“. По думите на шефа на „Виастрой“ Христо Христов двете фирми са в един холдинг, като справка в Търговския регистър показва, че фирмите участват в създаденото през 2017 ДЗЗД „Виастрой-ПП“.    
На добра воля решихме да заплатим разходите за ремонта на жената, иначе трябваше да спорим кой е крив, кой е прав. Този участък е заложен за ремонт, но тъй като по него предстои подмяна на водопровода, го прескочихме и след като това се направи, ние ще преасфалтираме улицата. Тази дупка е дълбока, отворила се е още преди време, като е фрезована, но е спорна и затова избрахме този вариант, каза Христов.