Спортният ни министър Радостин Василев коментира защо е решил да смени ръководстото на Българския спортен тотализатор. 

"Това стана с едностранен акт на министъра. Не съм длъжен да давам мотиви. Законът за публичните предприятия ми дава възможност да прекратявам това мандатно правоотношение предсрочно. Това и правя. Такова е желанието на колегите, не пожелаха да се разделим по взаимно съгласие", призна Василев. 

"Разговаряхме по всички възможни варианти, но заедно стигнахме до извода, че ще се случи едностранно. Аз не съм съд. Доколкото разбрах, декларираха, че няма да обжалват." 

"Аз съм принципал на това дружество и смятам, че бих могъл да поддържам по-добра комуникация с ръководство, което съм назначил и не е политизирано. Новият шеф ще бъде обявен допълнително. Ще продължим комуникация с изпълнителния директор, твърде възможно е той да остане в самия тотализатор. Няма скандал тук." 

"Най-важно е какво очаква ръководството на спортния тотализатор. Аз очаквам печалби, естествено - търговски резултати. Никога не е било обсъждано тотото да не е монополист, слуховете за либерализиране на пазара са лъжа", допълни Василев.