30-годишен русенец влиза в затвора, след като сметнал, че наложената му от съда пробация е само пожелание, а не наказание.
В.Х. нямал свидетелство за управление на автомобил, но си купил мерцедес и на 6 февруари 2019 година тръгнал за Варна. По магистрала „Хемус“ в района на Провадия обаче бил спрян за полицейска проверка и показал чуждестранна книжка. Само че тя била толкова нескопосано изработена, че още от пръв поглед личало, че е фалшификат. Стигнало се до дело и на 23 април В.Х. бил наказан от съда в Провадия с 2 години срещи с пробационни служители и 320 часа обществено полезен труд, които трябвало да положи в рамките на 3 години.
По желание на подсъдимия наказанието било прехвърлено за изтърпяване в Русе, но той постепенно започнал да разрежда задължителните срещи в пробационната служба и да пропуска часовете безвъзмезден труд без уважителни причини. И след като наложените му предупредителни наказания не подействали, службата внесла в Окръжния съд предложение за замяна на пробацията със затвор, както е по закон. 
След изчисляване на изтърпяното до момента на искането Окръжният съд постановил година и един ден ефективна присъда. В.Х. обжалвал, но Апелативният съд потвърдил решението и той отпътувал под конвой за затвора в Ловеч.