Опит да избегне скъсана гума на камион на пътното платно станал причина за тежка катастрофа, в която 11-годишно момче намерило смъртта си, а друго 15-годишно дете пострадало тежко. За инцидента с фатален край предстои да понесе отговорност 36-годишният шофьор зад волана на БМВ Михаил Р. Мъжът официално се сдоби с обвинения за стореното и скоро ще чуе присъда.
Катастрофата станала на 3 октомври 2015 година. Тогава около 21.30 часа Михаил бил в колата със свой приятел в Борово, пушили цигари и си приказвали. По-късно в автомобила се качили двете момчета, които били деца на техни близки. Мъжете тръгнали за цигари до бензиностанция във Волово, а децата поискали да отидат да се разходят с тях. Така и станало, но краят на разходката бил трагичен. 
Около 23 часа Михаил шофирал БМВ-то по пътя Русе-Бяла с близо 120 км/ч, въпреки разрешените до 90 км/ч. След като се разминал с друг автомобил, водачът видял в пътната лента пред себе си разкъсана автомобилна гума на камион. За да я заобиколи, рязко извил волана. Вследствие на маневрата обаче изтървал управлението на колата, тя излязла от пътя, минала през банкета, продължила надолу по земен скат, като се удряла в дърветата. Със скорост от 111.6 км/ч. автомобилът се забил челно в дърво, след което се преобърнал по таван. В резултат на удара 11-годишното момче починало веднага, а по-голямото дете се разминало със счупен поясен прешлен.