47-годишният Камен С. от Тополовград, който през юни бе обвинен в притежание на наркооранжерия в двора на бившия КТМ, сключи споразумение с Окръжна прокуратура за излежаване на 4 години в затвора в Ловеч.
Осъденият беше задържан на 8 юни в Русе по информация, че разпространява дрога. По време на обиска в него бяха намерени метамфетамин на стойност 18 лева и 683 грама марихуана за 4102 лева, от които успял да спазари 295 грама на стойност 1770 лева с наркозависим от Русе.
По време на следствието станало ясно, че през март Камен направил наркооранжерия в землището на бившия машиностроителен комбинат и засял в нея 620 растения коноп. Открити са изсушените стръкове с тегло 21 650 килограма на стойност 129 900 лева. От оранжерията са иззети още 3 електронни везни, филтри, овлажнители за въздух, хидрофори, турбини с електромотор, вентилатори, водни помпи, ръчни пластмасови пръскачки, сушилници и климатични сплит системи.
Тъй като задържаният вече имал условна присъда за разпространение на наркотици, предпочел да направи самопризнания, за да намали наказанието си, което вече изтърпява.