Александрина Марангозова е управител на най-новия магазин за спортни стоки „Декатлон Русе Център“, който беше открит официално в събота. Това е първи обект на френската верига в града и е магазин от ново поколение - потребителите имат достъп до над 600 от най-емблематичните продукти на „Декатлон“, а чрез услугата Click&Collect всяка онлайн поръчка до магазина е с безплатна и бърза доставка. Пълният каталог с над 20 000 продукта може да се открие в онлайн магазина на decathlon.bg . 

- Г-жо Марангозова, този магазин сте го кръстили „Русе Център“. Това значи ли, че ще има и други?
- Магазинът е от доста ново поколение, по принцип хората са свикнали да виждат голям „Декатлон“. Този „Декатлон“ е точно толкова голям, колкото и останалите, защото в крайна сметка разполагаме със същите над 20 000 продукта в наличност и онлайн. Идеята ни е хората да пазаруват онлайн с безплатна доставка до магазина. Да, „Русе Център“ е кръстен така, защото се надяваме скоро да можем да отворим още един по-голям магазин в Русе.
- Къде се очаква да бъде вторият магазин?
- Все още нямаме конкретна дестинация, търсим варианти усилено. Не мога да кажа и кога ще се случи това.
- В „Декатлон Русе Център“ можем да си поръчаме желания продукт онлайн и ще ни го доставите безплатно до магазина. Това ли е накратко концепцията?
- Не е само това, получавате възможност да бъдете консултиран на място, да получите пълната информация и да закупите продукти, които могат да влязат във вашето ежедневие по всякакъв начин и да тренирате и спортувате с тях. Независимо от малкия размер на магазина, успяхме и да изложим доста продукти. 
- Има ли възможност вътре в магазина да се разгледа онлайн целият асортимент?
- Има няколко възможности. Имаме един голям монитор, имаме лаптоп, таблети, имаме и телефони. Всичко може да се разгледа, да се види информацията и някой да ви консултира по всяко време.
- Тази нова концепция за малки магазини свързана ли е с пандемията?
- Не, нашата цел винаги е била да направим спорта достъпен за най-много хора и го правим въпреки пандемията. Искаме да бъдем там, където сме необходими. Идеята ни е всеки човек в Русе да може да се възползва от нашите продукти и затова сме тук.