Магазин, изцяло посветен на настолните игри, отваря за първи път врати в Русе в сряда на ул. „Александровска“ 62. Собственик е Димитър Делев, който преди време създаде клубното заведение за настолни игри „BoardGamesRuse“, признава, че отчасти предприема тази стъпка и заради пандемията.
„Цялата ми дейност в заведението е доста накъсана, защото социалният елемент е в основата на бизнеса и пандемията силно ни засегна. Тя ни накара да прибързаме в поемането на една естествена крачка напред, за това се насочваме в друга насока - настолни игри, които хората да занесат вкъщи“, обясни Делев.
Много хора са запознати с класически настолни игри като „Скрабъл“ или „Монополи“, но те представляват върха на айсберга в една силно развиваща се индустрия по цял свят. Обикновено класиките се запазват, но на тяхна база се създават куп други тематични игри, които развиват идеята. Преди 5 години на световния пазар е имало около 7000 настолни игри, а в момента броят им е над 120 000. Така че подобна бизнес крачка като отварянето на магазин за настолни игри е наистина естествена, при положение че подобни магазини вече има в София, Варна и други български градове.
„Хората разбират, че онлайн забавлението или компютърните игри са игри, но настолната игра е различна заради начина, по който се играе - сядаш и комуникираш с хора на маса. Те са един чудесен начин хората вкъщи да общуват повече и да прекарват качествено времето заедно. Може би на някои им се струва глупаво и детско, аз самият бях от тях, защото познавах само „Монополи“, но ме придърпаха да поиграя някои сегашни игри и цялата ми концепция се промени“, коментира още Димитър Делев.
 Сега той има много любими настолни игри, но препоръчва следните три: „Root“ - силно стратегическа и всеки играч има различна роля: например единият има за задача да завладява повече територии, другият се опитва да ги опази, а трети трябва да успее да продава ресурси на останалите играчи, за да водят битките си, печелейки по богатство накрая на играта. Другата игра - „Everdell“, e по-подходяща за семейства и деца: животни в гора, които си създават общество, отварят магазинчета, събират ресурси, наемат нови работници и се развиват. Последната игра, която Делев препоръчва, е парти играта „Coup“ /в превод преврат/, в която всеки играч има по две тайни самоличности и на базата на тях трябва да победи другите, опитвайки се да познае техните персонажи, и да ги елиминира от играта, често блъфирайки. 
Възрастови групи няма, казва Димитър Делев и посочва, че има пъзели, подходящи за малки деца, но и сложни настолни игри, които са за възрастни. Това не е и изненада, след като настолните игри набират популярност по целия свят. Показателен пример са САЩ, където има цели триетажни магазина, посветени на настолните игри и тематичните светове в тях. Сега, с откриването на първия магазин за настолни игри, това социално забавление става още по-достъпно и за русенци.