18-годишният Варол Велиев, който в събота предизвика тежка катастрофа на пътя Русе-Кубрат и загина в нея заедно с един от спътниците си, е бил ученик в русенската Гимназия по транспорт и през май догодина е трябвало да празнува абитуриентския си бал.
Инцидентът стана в събота около 15 ч в района на село Беловец. Младежът, който е от Сеслав, имал книжка едва от 12 дни. В злощастния ден и час той шофирал лек автомобил „Опел Вектра“ и предприел изпреварване на товарен камион „Ивеко“. Навлязъл в насрещното движение и се ударил челно с „Фолксваген Туарег“. В опела на Варол пътували 42-годишна жена, която се возела зад него, и 21-годишният й син на предната седалка. При удара на място са загинали 18-годишният шофьор и жената. В другия автомобил е пътувало семейство от Русе - 53-гoдишeн шофьор, 50-гoдишнaтa мy cъпpyгa и 78-гoдишнaтa й мaйкa. Te ca пpeглeдaни и ocвoбoдeни. B cтaбилнo cъcтoяниe e и 21-годишният пътник от опела. 
От Гимназията по транспорт изразиха съболезнованията си към семейството за загиналия младеж. „С прискърбие съобщаваме, че на 27.11.2021 г. обичаният от всички нас ученик от 12Б клас в ПГ по транспорт-Русе Варол Велиев, който щеше да празнува абитуриентския си бал през май 2022 г., загуби живота си в автомобилна катастрофа.
Най-искрени съболезнования към близките!
Светъл път на креативната му душа!“, написаха от ръководството на училището.