Едни от най-атрактивните и най-вълнуващите танцови постановки, създадени от хореографа Иван Донев, ще припомнят няколко поколения танцьори от Фолклорния театър „Найден Киров“. Русенската публика ще има шанса отново да види хореографски шедьоври като „Пролетно настроение“, прочутите „Граовски вихри“, „Луди-млади“, „Гергьовден“, „Бабинден“, „Килийно училище“ и други образци на фолклорното богатство, автор на които е създателят на танцовата школа „Найден Киров“. 
Подготвяхме два концерта за 6 и 7 декември - на 6-и се навършват 80 години от рождението на Иван Донев, каза Богдан Донев, който е главният художествен ръководител на емблематичната фолклорна формация и ученик на Иван Донев. Бях запазил двете дати за Голямата зала на Доходното здание, но за голямо наше съжаление пандемията от Ковид-19 ни кара да отложим концертите, каза Богдан Донев. Освен че ситуацията с голям брой случаи на заболели, която със сигурност ще попречи на публиката да изживее празника, сложната обстановка се отразява и на танцьорите. Те на практика нямат време и възможност да се подготвят достатъчно добре, за да покажат творчеството на Шефа в пълния му блясък. Засега концертите се отлагат за пролетта, с надеждата, че тогава Ковид-19 ще е отстъпил от мрачните си позиции. 
През тази година се навършват и десет години от безвременната кончина на хореографа с голяма дарба и огромно сърце. Роден на 6 декември 1941 година, той си отиде от земния свят пак през декември 2011 година.