Сините очи на Апостола гледат от картина, нарисувана от младата русенска художничка Мирослава Иванова. Картината бе публикувана в страницата с хиляди последователи „Васил Левски - документи, история и настояще“ и бързо събра популярност онлайн. 
„Защо само очите? Защото те са нещото, което никога не остарява, и само те са способни да изразят толкова много. В моята картина очите на Апостола не са намръщени, а изразяват чистотата и устремеността в погледа му“, казва 36-годишната Мирослава Иванова, която се занимава само от 2 години професионално с рисуване. 
Художничката завършва картината точно преди седмица и я постави символично пред паметника на Апостола в Парка на възрожденците. Тя се вдъхновява от един от най-популярните портрети на Васил Левски, когато в интернет вижда оцветена черно-бялата снимка.
Мирослава казва, че патриотизмът и историческото минало е повтаряща се тематика в артистичните й проекти. Тя е рисувала Варненското съкровище - най-старото обработено злато в Европа, опитала е да изобрази Спартак според своята представа за него. 
„Рисувам, както чувствам нещо. Може би защото не съм го виждала изобразено така, че на мен да ми харесва“, обяснява стила си Мирослава.