Всички патрулки ще се движат с включени светлини на сините "крила" на покривите в Европейския ден без смърт на пътя - 28 септември, съобщи началникът на група в КАТ Стелиян Станев.
През започващите три почивни дни отново ще има масирани полицейски проверки по пътищата в региона, за да се осигури по-безопасно движение. По традиция ще работят и шестте мобилни камери на полицията.
Специално внимание ще бъде обърнато и на защитата на домовете на хората, които са решили да изкарат почивните дни извън града.
Предприели сме мерки за охрана на обществения ред, наблюдението на криминалния контингент е засилено, заяви директорът на ОД на МВР Теодор Атанасов.
За облекчаване на трафика товарните автомобили над 12 тона ще бъдат спирани на паркинги днес от 18 до 20 часа и на 23 септември от 14 до 20 часа.
През трите месеца на лятото няма загинало дете при пътни произшествия, но 4 малчугани са тежко ранени, а 11 са получили леки нарявания. Шестима от тях са блъснати, докато са карали велосипеди и мотопеди, а  четирима - докато са пресичали кръстовища, като само в един от случаите вината е на детето.
По този повод до 31 октомври до училищата и на възлови кръстовища в Русе ще има засилено полицейско присъствие в пиковите часове сутрин, обед и вечер. Дните от 23 до 29 септември са обявени за седмица на детската безопасност. Тогава униформени ще обикалят училищата и ще изнасят беседи за безопасно поведение на пътя.