Клиенти на „Неотуоркс“, които ползват и услугите на „Виваком“, са подлъгвани да се откажат от договорите си с русенския кабелен оператор, за да получават телевизия и интернет от националния телеком, научи „Утро“. На хора, които отиват да си платят сметката за телефон в офисите на „Виваком“ се обяснява, че „Нетуоркс“ вече е собственост на телекома и затова трябва спешно да преподпишат договори с новия собственик. Което най-често означава, че ще пращат за телевизия и интернет доста повече отколкото в момента.
Покупката на „Нетуоркс“ от „Виваком“, макар и отдавна договорена, все още не е финализирана. А според споразумението между двете страни „Нетуоркс България“ ще си остане самостоятелно юридическо лице и всички договори на абонатите ще продължат да са валидни. Няма необходимост от никакво преподписване с нови клаузи, особено когато те са по-неизгодни, обясниха от „Нетуоркс“.
От русенския кабелен оператор бяха категорични, че тази некоректна към клиентите и на двете фирми практика е изцяло лична инициатива на работещи в офисите на „Виваком“, които така се опитват да заработят лични бонуси, полагащи им се за привличане на нови абонати. От тяхната активност финансови ползи няма нито за „Виваком“, нито за „Нетуоркс“, тъй като всички приходи и печалби вече на практика отиват на едно и също място.