Мястото на навия мост над Дунав трябва да се определи от правителствата на България и Румъния до края на 2023 година, заяви в интервю за една от най-гледаните румънски телевизии Open TV областният управител на Русе Борислав Българинов.
Засега районът Русе-Гюргево има всички шансове да бъда избран за построяването му, посочи Българинов и припомни подкрепата за това на служебното правителство и премиера Стефан Янев.
Идеята за втори мост над Дунав при Русе се поддържа и от други областни управители, освен това се вписва и допълва българските планове за изграждане на магистрала Русе-Велико Търново и прокопаване на тунел под Шипка, който ще създаде допълнителни благоприятни условия за трафика за Гърция и Турция и обратно.
Започва активна работа и за изготвянето на подробен идеен проект за изграждането на моста при Русе и Гюргево. Очаква се след приключването му той да стане важна стъпка към привличане на европейско финансиране в кратък срок.
В разговора участва и изпълнителният директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ Лили Ганчева, чията дейност бе определена като ярък израз на приемственост след всяка политическа промяна от двете страни на Дунав. „Заедно сме по-успешни, особено когато има и приемственост и разбирателство“, каза по този повод  Лили Ганчева.