Две формации опровергават медийни публикации, че щели да издигат кандидатурата на бившия областен управител Борислав Българинов за кмет на Русе.
„С изненада прочетохме тиражираната информация. Публикациите съдържат невярна информация, която се свързва със СДС“, заяви общинският председател на партията Станимир Станчев.
„След проведено общинско събрание местната структура има номинации за кандидат за кмет, които се обсъждат. Предстои да проведем срещи с представители на политическите партии от център-дясното пространство, като ще им предложим конкретни кандидатури, които те евентуално да подкрепят или не. Ще обсъдим и техните предложения за кандидат за кмет и ще вземем решение. Идеята е център-дясно да се обедини около силен кандидат за кмет на Русе, но конкретно име на този етап не е обсъждано“, уточни Станчев.
„Изнесената информация е неточна и не отговаря на истината. Нямаме обяснение защо името на местната организация е посочено в публикацията. С нас не са провеждани разговори за конкретна кандидатура за кмет на Русе, а за евентуална такава. Местната организация на „Движение Гергьовден“ все още не е взела решение ще издигне ли свой собствен кандидат на предстоящите местни избори в Русе или ще подкрепи предложението на друга политическа организация, ако получим подобна покана. Членовете и ръководството на „Движение Гергьовден“ тепърва предстои да осъдят тази тема, за да вземат най-правилното решение за местната организация“, се казва в заявената от областния координатор на „Движение Гергьовден“ Кристиян Вълчев позиция.