Телефон с два екрана, който комбинира смартфон и екран за четене на електронни книги, ще се продава за първи път в САЩ, пише вестник "Дейли Мейл".

Yotaphone има специален екран, който не изразходва много енергия, показва имейли и текстови съобщения. Екранът е винаги включен, благодарение на което собственикът може да провери пощата си само с поглед. Телефонът работи с Фейсбук и други социални медии, без да изразходва енергия, подобно на цветния екран.

Разработен от московска компания, новият модел ще бъде първият, който ще бъде достъпен в САЩ. Устройството ще бъде пуснато в продажба по-късно тази година.

"Устройствата Yotaphone доказаха, че съществува антидот срещу винаги тъмния екран на смартфона. Бъдещето на смартфоните е във винаги включените дисплеи, което позволява на потребителя да бъде винаги свързан, без да притеснява хората около него. Следващото поколение Yotaphone осъществява тази иновативна концепция за смартфоните и дори я подобрява", казва Влад Мартинов, изпълнителен директор на руската компания. "Сега с два напълно сензорни екрана, следващото поколение Yotaphon устройства е два пъти по-умно, два пъти по-практично и два пъти по-красиво", добавя той.

Вторият екран предоставя възможността за над 50 часа четене на винаги включения екран, което не се отразява почти никак на батерията.

Телефонът има и 5-инчов AMOLED дисплей, който е със 74% повече използваем и интерактивен, в сравнение с 30-40% при телефоните с Андроид.

Новият модел на Yohtaphone ще бъде пуснат на пазара в Русия през последното тримесечие на тази година, а в САЩ и Азия - след още 3-4 месеца.