„Търсим начин да поощрим учебни заведения и детски градини с отличителни награди за ваксинирани служители“, заяви зам.-кметът Енчо Енчев вчера.
Учебната година ще започне присъствено, но притеснително нисък е броят на ваксинираните служители в образователната сфера /6%/ и в социалните услуги /15%/ в Русенско. За да промени това, Община Русе ще проведе кампания за ваксинация на работещите в тези сфери. Като поощрителни награди тя предвижда лаптопи или компютри и други полезни средства, като е готова и за предложения от самите институции. 
„Притеснява ни ниското ниво на ваксинирани, оценяваме, че това е свободна воля, но трябва да бъдем и отговорни. В такава здравна криза от световен мащаб всички сме длъжни да слушаме здравните органи за напътствия“, коментира кметът Пенчо Милков. 
Във ваксинационната кампания ще се включат ръководствата на училищата и детските градини, здравни специалисти и психолози, както и децата от Младежкия парламент и Превантивно-информационния център с различни материали.