Русенец, който работи в компютърна фирма, поде акция за предоставяне на лаптопи до края на извънредното положение на деца и учители, които нямат възможност за обучение онлайн. Веселин Григоров обяви идеята си във фейсбук групата „Помогни на непознат - Русе“. 
И още първия ден младият русенец е зарадвал с необходимата техника няколко деца, на които е предоставил личните си устройства. С него са се свързали познати и приятели, които са го информирали за нуждаещи се малчугани, които не могат да учат вкъщи онлайн поради липса на компютри. Към благотворителната кауза на Веселин Григоров се присъединиха и негови колеги. 
В групата „Помогни на непознат - Русе“ има десетки млади доброволци, които са готови да помагат и подкрепят нуждаещи се хора. Един от тях е Ангел Стефанов, който е изявил желание да доставя безплатно лекарства и храна от първа необходимост. По съвет на общинския съветник от БСП Биляна Кирова той ще се запише в общината като доброволец в помощ на нуждаещите се граждани, които са дали заявки на горещия телефон.