Две в едно. Но не като придобивки, а като два проблема, дори два абсурда на едно място. Мястото е блок 85 в квартал „Здравец“, в района на зала „Дунав“, а ето и абсурдите.
За събиране на сметта на блока на тротоара на перпендикулярната улица „Околчица“ е останал само един от новите контейнери за смет, който е заменил двата стари „бобъра“. Но по неясна причина той никога не е в специалните „джобове“, а на тротоара. Защо? Вероятно знаят единствено от „Нелсен Чистота“. Най-нелепо изглежда обяснението, че така им е най-лесно. Но у нас понякога най-нелепите предположения най-много се покриват с действителността. И сега си представете в сезона на дините какво изтича по тротоара от сивите кубове.
Впрочем, точно тротоарът, но не този с контейнера, а пред жилищните входове на блока, е абсурд номер 2. Там спомените за асфалт са почти като за сиренето по 2.60 лева и македонската наденица по 2.80. Покритието е изронено, останала е само подложката от чакъл, която се рони, прахът е като на черен път. Но явно в това няма нищо смущаващо, поне за хората, които отговарят за уличната инфраструктура. Защото на запитванията на съкварталците кога ще им оправят тротоара, отговорът бил, че това всъщност не е тротоар, а... водна преграда. Макар че си изглежда съвсем като тротоар, само че от десетилетия силно занемарен.