Майката на 2.5-годишната Белослава Бисерова Бориславова от Русе, чийто внезапен здравословен срив обедини хиляди хора за каузата да бъде спасена, написа писмо до съпричастните с голямата тревога на семейството, което беше разпространено във фейсбук. От 10 дни детето е на речение в истанбулската клиника „Реяп“, където медицински светила се борят за живота й. 
Предлагаме ви с незначителни съкращения разказа на майката.
„След постъпването на Бела беше свикан мултидисциплинарен екип, ангажиращ и специалисти от други болници в Истанбул. За 6 дни престой бяха направени многобройни изследвания и прегледи, 2- скенера, ЯМР, ЕЕГ, ЕКГ, разширено ЕКГ, 24-часов запис на сърдечен ритъм, генетични изследвания, многобройни кръвни изследвания. Установиха, че освен основния неврологичен проблем, който трябва да лекуваме (който е следствие от сърдечния арест) Бела има хипертрофична кардиомиопатия (лекарите тук бяха ужасени, че Бела е изписана с думите, че има здраво и силно сърце, а то всъщност се нуждае от медикаментозно лечение на този етап). Лекарите установиха също така, че и двата бъбрека на Бела са пълни с камъни, като единият камък достига до 8 мм... Това донякъде обяснява защо детето не спираше да пищи и да се гърчи в България, но за съжаление обяснение как това състояние не е било открито от нашите лекари.
Установиха още, че Бела има и висок TSH хормон /свързан с проблеми с щитовидната жлеза - б.р./ - нещо за, което си нямахме и идея.
Тук лекарите имат коренно различен подход и в никакъв случай не квалифицират Бела като безнадежден случай (все още кънтят в главата ми  думите на педиатър от „Пирогов“, който с усмивка на лицето ни съобщи, че БЕЛА е в неврологична смърт и ни засили към дом за деца с увреждания), ами точно обратното. Бела плаче с глас, мърда главичка, крачета и ръчички и лекарите тук са обнадеждени за нея.
Искрено ми благодарим, че вие мили хора, правите възможно това малко дете да получи адекватно лечение и рехабилитация. Само до преди 12 май тя беше едно безкрайно жизнено и палаво дете. Вярваме, че лекарите тук ще успеят да я възстановят, но престоят ни в болницата се очертава да надвиши 6 месеца“.
Акциите за набиране на средства за лечението на Бела продължават.
Вчера в района на Вазата в парка имаше благотворителен базар в нейна полза, а на 29 август на полигона на ДЗС е обявен Дрифт ден. Десетки майстори на атрактивното шофиране ще покажат уменията си. Цената на входните билети е пет лева. Събрана от тях и от дарителските урни на място сума ще бъде преведена по сметката на детето. 
А всички, които желаят, могат да подкрепят Бела и с директно дарение на следната сметка във FIBank:
IBAN: BG85 FINV 9150 1317 5575 50
BIC: FINVBGSF
За Белослава Бисерова Бориславова