Грешно изпълнено указание на навигационна система в румънски автомобил доведе до смъртта на майка и син.
Инцидентът става две минути преди 7 часа вчера сутринта.
Току-що влезли у нас лека кола и тир с румънски номера пътували по бул.“България“. Автомобилът „Шкода Скала“ е бил в средната лента, но изненадващо рязко е тръгнал да се престроява вляво, за да направи обратен завой на забраненото място срещу ОУ „Алеко Константинов“, което е на 300 метра преди „Охлюва“ по посока на движението.

В това време колата била изпреварвана отляво от румънски камион, чийто шофьор не успял да спре и я връхлетял с цялата си маса. На място са загинали шофиращата 43-годишна румънка и 15-годишният й син на седалката до нея. Ударът е бил толкова силен, че се наложи екип спасители от пожарната да разреже купето, за да се извадят жертвите.
Автомобилът е пътувал от Дунав мост за Варна. Жената зад волана не е изпълнила командата на навигацията си да завие вдясно след моста над бул.“Христо Ботев“ и след като пропуснала отбивката, решила да направи обратен завой. Електронният асистент действително дал указание да завие наляво за Варна, но не на този забранен обратен завой, а на следващия след „Охлюва“. Жената сметнала, че трябва да се върне обратно от тази отбивка, без да обърне внимание, че там тази маневра е забранена, освен това в момента я изпреварва тир, сочи заключението на КАТ.  
Запитан дали този обратен завой не трябва да се премахне заради многото ставащи на него инциденти, областният управител Борислав Българинов вчера обясни, че това не може стане на главен път с еднопосочно движение. Той обаче препоръча на контролните органи при инциденти на пътя да пристигат по-бързо на местопроизшествията, за да не се образуват задръствания. Това ще бъде тема на негови разговори с имащи отношение към проблема институции, за да се създаде по-добра координация между тях и въпросът ще бъде поставен на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата. Освен това Българинов ще изиска от Областната дирекция на МВР детайлен анализ с възможни предложения за намаляване на пътния травматизъм по най-проблемните участъци в региона.
Няколко часа по-рано, около 1.20 ч, на бул.“България“ е станала друга катастрофа, но за късмет без тежко пострадали. 26-годишен шофьор на фолксваген натиснал педала на газта докрай, профучал покрай разклона за Текето, забил в стълб за уличното осветление, после в мантинелата и се обърнал по таван. От зверския удар двигателят на колата изхвръкнал, предницата се разпиляла на части, но шофьорът се отървал само с две счупени ходила и е настанен за лечение в болница „Канев“.