Зверски кастинг за екшън филмова продукция е преминал успешно в Лондон младият русенец Кристиян Симеонов. Младежът се върна за кратка ваканция в България и днес отново лети за Острова. Предстои му да се подготви за последната си година като студент в престижното театрално училище East 15 Acting School. И на 20 септември трябва да се появи на снимачната площадка на екшъна „Погрешно правило“, където ще се превъплъти в ролята на... руски мафиот! 
Кастингът наистина беше неимоверно труден, разказа Кристиян пред журналисти, които се събраха при Иглика Пеева. Колкото и кратка да е ваканцията на младия русенец, той не може да пропусне да се обади на човека, от когото, заради когото и благодарение на когото младежът покорява върхове в актьорското изкуство. Това е именно Иглика Пеева - първият учител по театър на Кико, както тя го нарича. Защото за него
пътят към Лондон преминава първо през русенската театър-школа „Артистисимо“ 
и през първите уроци на нейните ръководители Иглика Пеева и преподавателя в НАТФИЗ Александър Илиев. 
Ако трябва да бъда напълно откровен, ще си призная, че в самото начало на занятията в лондонското театрално училище не ми беше кой знае колко трудно, разказва Кристиян. Ако за някои от неговите състуденти от класа тепърва предстояло да усвоят азбуката на сценичното поведение, то Кико вече бил с едни гърди напред. Основите ми ги даде Иглика, а след това и Сашо, разбира се, добавя той. Нещо повече - когато пристигнал, се оказало, че по реда на идването на студентите ги пробвали за едни или други роли в учебни спектакли. На него му се падали все едни второстепенни. Изпаднал в недоумение от това, че не го оценяват по достойнство. И дори звъннал на Иглика: „Игличе, ама аз наистина мога много, ти знаеш! Нали съм талантлив?!“. После станало ясно, че „централните роли“ вече били раздадени на тези, които пристигнали по-рано. 
Тези спънки и недоразумения в началото не били в състояние да разколебаят и обезверят русенското момче. В общи линии, аз бях наясно къде отивам, 
не съм се заблуждавал, че ще бъде лесно
казва Кристиян. И просто стисва зъби. И към факта, който с право гъделичка самолюбието му - че е първият българин, издържал конкурса и приет да учи в авторитетното лондонско училище за театър - той прибавя много труд, много отдаденост, много съсредоточаване и всичкото си време! Той имал цел - да стане актьор! И просто му остава да постигне тази цел. 
Колко е целенасочен Кристиян Симеонов, знаят близките му, приятелите от „Артистисимо“ и, разбира се, Иглика Пеева. Средното си образование той получава в Професионалната гимназия по химия и химични технологии „Димитър Баларев“. Бях от последните, които завършиха този легендарен техникум, преди да го закрият, разказва Кристиян. Всъщност, през последната си година там училището вече не съществувало, така че Кристиян вероятно притежава уникална диплома - една от последните, подпечатани с печата с портрета на Баларев. 
Доста преди това обаче момчето установява, че най-голямото удоволствие за него е театърът. Различните роли, различните характери, в кожата на които влиза, превъплъщаването и силата на въздействието - това омагьосва Кико и той посвещава на това занимание всеки свободен момент. А когато няколко години преди да се дипломира, решава, че пътят му го води към Мъгливия Албион, той установява, че няма как да мине без английски. 
Някои русенци може би си спомнят, че три поредни години на националния конкурс по художествено слово в Русе първото място безапелационно се печелеше от гимназиста Кристиян Симеонов. След като се почерпвахме - задължителен ритуал с всички от театър-школата, които имаха успехи, 
парите от наградите - по 600 лева, Кико влагаше в курсове по английски
издаде Иглика Пеева. Така когато заминава за Лондон, английският му е доста приличен. Или поне така си мислех, усмихва се младежът. Защото когато пристигнал в столицата на кралството, установил още колко много му предстои да заляга над усъвършенстването на езика. 
Сега и този проблем вече е останал в миналото. Във всеки случай, когато в края на втората година неговият клас направил цяла постановка на Шекспир /преди това студентите играят само откъси - и се репетира и повтаря до умопомрачение!/, българинът бил напълно „шекспиров“ в ролята на Силвио в „Както ви се харесва“. Разбира се, не закъснели и главните роли. Правихме „Вишнева градина“ на Чехов - англичаните много обичат Чехов и постоянно го поставят - играх главната роля, на Лопахин, казва русенецът. 
А обикновено му давали роли на отрицателни герои - убийци, мошеници, подлеци, злодеи. „Ето, и в този филм, за който ме одобриха на кастинга, ролята е също такава. Там 
за десет минути убивам трима души
Но на мен негативните роли ми харесват - те искат доста повече майсторство, отколкото готините симпатяги. Харесва ми, когато играя - в театър или на кино, или да страдам, или да мъча някого“, разказва русенецът. 
В неговия клас има момчета и момичета от различни държави - Германия, Канада, САЩ, Холандия, Испания, Бразилия, Индия, Румъния, Гърция. Разбираме се добре, но различните национални особености си личат, споделя младежът. „Случва се, например, да ни дадат задача да разработим ситуация, като ни разпределят в група тримата от Балканите: мен, гърка и румънеца. Другите започват да работят много съсредоточено, разправят се, разсъждават, умуват, понякога дори се скарват. А ние си пускаме шегички, забавляваме се, дори понякога отиваме някъде да хапнем, докато съчиняваме сюжета, 
вкарваме и по някоя думичка от нашите езици - български, гръцки и румънски 
После като представяме заданието, нашето се оказва най-сполучливо“, хвали се русенецът. 
Предстои му натоварена година. Главното събитие е финалът на обучението, заедно с трите спектакъла, които неговият клас трябва да подготви и да покаже на сцената на East 15 Acting School. На тези спектакли идват продуценти и агенти и си избират кого да поканят на работа, казва Кристиян. Работата над филма „Погрешно правило“ на режисьора Мат Годърд също ще ангажира вниманието му. Освен това той постоянно си намира ангажименти извън основните занимания - и като фотомодел, и за снимки на рекламни и други клипове, работи и в едно заведение, за да си помага на следването и живеенето в скъп град като Лондон. 
Това обаче - натоварването и нуждата да се работи постоянно - ни най-малко не е повод и причина Кристиян да мисли за връщане в България. Напротив. „Тук, в Лондон, постоянно нещо се случва - постановки, мюзикли, най-различни спектакли, пърформанси. 
Възможностите да се пробваш са огромни, в голяма степен само от теб зависи дали ще успееш
Важното е да усещаш това кипене, този енергичен ритъм и това учестено дишане на културния живот тук като свои - и да не си представяш, че можеш да си извън това“, казва Кристиян.
И продължава: „И в същото време аз не си представям, че мога да работя нещо тук, в България. Да седя на репетиции, които да преминават монотонно, да играя скучни роли в безинтересни спектакли, лятото да не правя нищо - и всичко това срещу 400 лева... Никой да не иска да давам нещо от мен, нищо да не ме мотивира да се развивам постоянно и да не се оставям да заспя. Не, това не е за мен“. 
Лондон му дава и много възможности за контакти. В това число и с българи. Впрочем, от тази година друга възпитаничка на театър-школа „Артистисимо“, Моника Каранедева, която се дипломира в НАТФИЗ, е записала магистратура в East 15 Acting School, така че Кристиян ще има грижата да въведе в лондонските потайности колежката-приятелка. Пак в Лондон русенецът се запознал с Юлиан Костов - най-успешния български актьор, който играе в чужбина. Роденият във Варна Костов играе в Националния младежки театър на Великобритания, като е един от малкото чужденци, приет там. Варненецът и русенецът се сприятелили и дори Юлиан запознал Кристиян със своите британски агенти - нещо, което се прави изключително рядко между актьори... 
„Засега се чувствам добре в Лондон. Мисля позитивно и се надявам нещата да ми се случат“, казва на сбогуване Кристиян Симеонов. И най-вероятно нещата ще му се случат - след като самият Кристиян прави така, че да не им остави друг шанс.