Неочаквана директива на БФС може да препъне ръководството на ФК „Дунав“ в намерението му да картотекира поне двама нови футболисти, научи „Утро“. Става дума за наредба, която гласи, че отбор от Трета лига няма право да легитимира състeзателни права на играчи, които не са тренирали в съответния клуб на възраст между 12 и 21 години. Това на пръв прочит засяга опитния и много добър румънец Драгош Фирцулеску, както и софиянеца Томи Александров, играл за последно в нидерландския „Венло“.
„За жалост, има такова изискване. Нашият клуб изпрати писмо, в което заяви, че ще обжалва тази точка в наредбата. Излязохме и с конкретно предложение да се постави условие всеки отбор от Трета лига да ползва в мачовете си петима футболисти от школата си на възраст до 21 години. На тази база да се отмени правилото за играчите, които не са израснали в съответния клуб във възрастовия диапазон 12-21 години“, заяви пред „Утро“ потърсеният за коментар говорител на ФК „Дунав“ Деян Йорданов.
Отборът на „Дунав“ ще играе днес от 18.30 часа контролен мач срещу „Спартак“ в Плевен.
„Умишлено избрахме срещата да е на стадион „Слави Алексиев“, където теренът не е в цветущо състояние. Е, не изглежда точно като игрището на „Устрем“ в село Дончево, но е като повечето лоши терени в клубовете от Трета лига. Нашите момчета трябва да свикват на футбол при такива тежки условия“, обясни още Йорданов.
Плевенските спартаковци, сериозен фактор в елита през 80-те години с футболисти като Пламен Гетов, Тони Джеферски, Благой Кръстанов, Красимир Лазаров и други, се мъчи дълги сезони в долните дивизии. През отминалия шампионат отборът завърши пети в първенството на Северозападната Трета лига на 30 точки разлика от влезлия във Втора лига тим на „Левски“ /Лом/! 
Съботната проверка срещу „Стауа 2“ в Русе ще се играе на базата в „Здравец“ от 18 часа.