Бившият футболист и дългогодишен капитан на „Дунав“ Мартин Ковачев се завърна в България. Доскоро той бе играч на косовския „Лирия“ /Призрен/. Вчера Ковачев даде интервю за читателите на „Утро“.

- Мартине, как приключи първенството в Косово?
- Класирахме се четвърти и не успяхме да влезем в елита.
- И сега накъде?
- Вече съм на 39 години. Спирам с футбола.
- Вероятно ще започнеш като треньор, тъй като, доколкото ни бе известно, се бе записал за курсове?
- Не, не, махам се от футбола! Сега съм на едно обучение в София. След като го завърша, ще се прибера и ще започна работа в Русе.
- За какво става въпрос?
- За ангажименти в сферата на логистиката.
- Доста хора те виждаха като треньор в школата на „Дунав“.
- Отвратен съм от футболната обстановка в Русе и въобще от българската.
- За какво иде реч?
- Докато д-р Симеон Симеонов продължава да се навърта около „Дунав“, отборът поне 10 години няма да го има на професионалната карта. Той и сега все така дърпа конците в сянка и облъчва треньорите в школата. Затова и бизнесът се чуди и колебае дали да помага на младото и иначе амбициозно ръководство. Тези момчета искат да направят нещо, но ...
- Наскоро бивш футболист му благодари за изградената от него база. Ти не я ли забелязваш?
- С какви пари е направена тази база и други сгради около нея? Някой ще потърси ли отговор на този въпрос? Ако има правила, трябва да му вземат тази база. Той не заслужава и педя земя в „Здравец“. 
- Как виждаш бъдещето на „Дунав“?
- Никак! Не дойде ли почтен човек със сериозна банкова сметка и не изчисти ли скелетите от гардероба, нищо няма да се получи. Ще е мъка и агония много години. Като човек, играл съм със сърце за „Дунав“, пожелавам успех на отбора през новото първенство.